Finansiel Stabilitet ansætter Karsten Biltoft som adm. direktør

Finansiel Stabilitet 9. april 2021


Finansiel Stabilitets bestyrelse ansætter Karsten Biltoft som ny adm. direktør. Karsten Biltoft har været ansat i Danmarks Nationalbank i mere end 30 år, siden 2015 som vicedirektør med ansvar for finansiel stabilitet, herunder som Nationalbankens repræsentant i Finanstilsynets bestyrelse.

Bestyrelsesformand Peter Engberg Jensen udtaler:

”Vi er i bestyrelsen meget glade for at byde Karsten Biltoft velkommen som ny administrerende direktør i Finansiel Stabilitet.

Karsten har en sjældent stor erfaring og viden om den finansielle sektor - og dens betydning i samfundet. I de seneste år har Karsten i Nationalbanken haft ansvar for arbejdet med netop den finansielle stabilitet, og han er dermed usædvanlig godt forberedt til at overtage ansvaret efter Henrik Bjerre-Nielsen.

Karsten har samtidig de personlige egenskaber, der er nødvendige for at stå i spidsen for Finansiel Stabilitet, hvor vanskelige beslutninger af stor betydning for mange mennesker skal kunne træffes i tidspressede situationer.”

”Jeg har gennem en lang årrække i mit virke i Nationalbanken arbejdet med at understøtte den finansielle stabilitet i Danmark, og det er derfor et privilegium at få lov til at overtage ledelsen af Finansiel Stabilitet efter Henrik Bjerre-Nielsen. Jeg ser meget frem til samarbejdet med de dygtige medarbejdere i Finansiel Stabilitet," udtaler Karsten Biltoft.

Karsten Biltoft tiltræder som adm. direktør i Finansiel Stabilitet den 1. december 2021.

Yderligere oplysninger:
Peter Engberg Jensen, telefon +45 20 30 66 06
Karsten Biltoft, telefon +45 23 40 32 91
Evt. via Pressekontakt, telefon +45 24 76 35 90