Finansiel Stabilitet udbyder forvaltning af Garanti- og Afviklingsformuens placering i danske statsobligationer

Finansiel Stabilitet 28. august 2018


I forbindelse med forvaltning af Garanti- og Afviklingsformuen udbydes et mandat til porteføljeforvaltning på vegne af Garanti- og Afviklingsformuen. Mandatet vedrører danske statsobligationer med op til 10-års løbetid. Mandatet vil som udgangspunkt udgøre 2,5 mia. kr., og forvaltningen vil blive gradvist indfaset.

Finansiel Stabilitet ønsker en professionel og effektiv forvaltning, som sikrer et hensigtsmæssigt afkast samtidig med, at risikoen minimeres. I den sammenhæng skal det sikres, at det lovgivningsmæssige formål om at have tilstrækkelig likviditet i Garanti- og Afviklingsformuen fortsat overholdes.

Forvaltningen forventes påbegyndt når aftale om porteføljeforvaltning er indgået, og vil omfatte den andel af henholdsvis Garanti- og Afviklingsformuen, som vil blive placeret i danske statsobligationer. Det er en forudsætning, at den potentielle forvalter skal have en rating på mindst Baa1 hos Moody’s (eller tilsvarende fra Fitch eller Standard & Poors).

Finansiel Stabilitet har formuleret en basisstrategi, der som udgangspunkt skal anvendes. Den potentielle forvalter kan foreslå en alternativ strategi under de samme risikorammer med henblik på at opnå et eventuelt højere afkast. Begge forslag vil indgå i den samlede vurdering.

Af hensyn til at efterleve likviditetshensynet skal de potentielle forvaltere samtidig stille en repo-facilitet til rådighed for Garanti- og Afviklingsformuen.

For yderligere information er udbudsmateriale tilgængeligt på EU-supply HER.

Fristen for afgivelse af bud er den 25. september 2018.